2021-01-14 16:41:56• hírek • Bede Emőke

Itt a Bigster: bemutatta legújabb tanulmányautóját a Dacia - VIDEÓ

Csütörtökön bemutatta legújabb koncepcióautóját a Dacia: a Bigster nevet viselő jármű egy 4,6 méter hosszú szabadidőautó – vagy divatosabb kifejezéssel élve, SUV –, mely által a márka egy elérhető árú, ugyanakkor robusztus és tágas kompakt crossoverrel igyekszik beszállni a piacra.

A gyártó közleményében úgy nyilatkozik, hogy a Dacia Bigster koncepciója kijelöli a márka jövőbeli fejlődésének útját, s ezzel párhuzamosan ékes bizonyítéka annak, hogy egy autó lehet egyszerre elérhető árú és vonzó megjelenésű is. A filigánságot még csak hírből sem ismerő külsőnek kétségkívül meghatározó, robusztus jellegét még inkább kiemelő elemei lesznek majd az Y alakú első és hátsó fényszórók, viszont mindazok, akik szeretik a csili-vili krómozott vagy alumínium hatású díszeket, máshol kell majd kopogtassanak, a Bigster ugyanis csak a műanyag karosszéria-védő elemeket tartja meg – igaz, ezek újrahasznosított anyagokból fognak készülni.


A Dacia túl sok műszaki információt még nem közölt a gépről, azt viszont már most tudni lehet, hogy az egyre szigorodó kibocsátási normák miatt alternatív és hibrid hajtással is kapható lesz majd az egyértelműen a Duster felé pozícionált Bigster, melynek orrán egyébként egy teljesen újragondolt logó is hirdeti, hogy a márka új mezsgyére lépett. Az, hogy majdan a gyártósorról legördulő változat mennyiben hasonlít a csütörtökön bemutatott tanulmányautóra, még a jövő titka, viszont addig is legeltethetjük szemeinket a Dacia által közreadott képeken.








 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: